Російські окупанти тікають з Енергодару: що відомо

Російські окупанти тікають з Енергодару: що відомо

Солдати РФ тікають з Енергодару / фото: РБК Україна

Після того, як на тимчасово окупованих територіях України Володимир Путін оголосив «воєнний стан», росіяни почали активно залишати Енергодар, що знаходиться в Запорізькій області.

Про це повідомляє Енергоатом.

Окупанти, які знаходяться в Херсонській і Запорізькій області, почали сильно панікувати та боятися наступу ЗСУ. Не обійшло стороною це і росіян, які знаходиться в Енергодарі.

НАЕК повідомляє про те, що 19-20 жовтня з тих осередків, де проживають не тільки російські військові, але ще й окупаційна «адміністрація» міста, почали активно вивозити все те майно, що вдалося награбувати за останній час.

Наприклад, вдалося зафіксувати те, що сталося масове пограбування готелю «Скіфський». Звідти російські солдати винесли все, що тільки знайшли там. Вони вкрали телевізори та холодильники, чайники, побутові речі та навіть меблі.

“Ця евакуація сталася з серйозними грабунками. У цьому випадку можна говорити про те, що Путін дав практично дозвіл на мародерство, яке можна прикрити «воєнним станом» на тих територіях України, що тимчасово перебувають під окупацією», — кажуть в «Енергоатомі».

Вночі 19 жовтня Енергодар, що в Запорізькій області, в черговий раз був обстріляний. На сьогодні частина міста не має води та світла. Дмитро Орлов, який обіймає посаду міського голови Енергодара, розповів про те, що спочатку проводився обстріл промислової зони, а потім окупанти переключилися вже на саме місто.

“Російська армія пошкодила одну з підстанцій. Крім того, постраждала будівля виконавчого комітету міської ради”, — додав мер Енергодара.

17 Жовтня окупанти також обстріляли Запорізьку атомну електростанцію, що стало причиною того, що вона була знеструмлена. Крім того, солдати РФ викрали співробітників ЗАЕС і сьогодні ніхто не знає, де саме вони знаходяться.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.