Інопланетяни можуть не дізнатися, що на Землі є життя – вчені

Інопланетяни можуть не дізнатися, що на Землі є життя – вчені

Інопланетяни / фото: pixabay.com

Вчені провели нове дослідження, результати якого демонструють те, що про мешканців Землі прибульці можуть дізнатися тільки в залежності від того сезону на планеті, під час якого інопланетні астрономи будуть вести спостереження.

Про це повідомляє ScienceAlert.

Астрономам вдалося знайти понад п’ять тисяч екзопланет. Іншими словами, це об’єкти, які розташовуються на різній відстані за межами Сонячної системи. Відповідно, тепер експерти намагаються встановити, чи існує хоча б на одній з цих планет життя.

Під час досліджень далеких планет були використані сучасні прилади, встановлені не тільки на наземних, але і на космічних обсерваторіях. Внаслідок цього вдалося отримати багато інформації щодо складу екзопланет і їх атмосфер. Разом з тим питання про існування на них життя на цей момент не отримало відповіді.

Жан-Ноель Меттлер зі Швейцарської вищої технічної школи Цюріха впевнений в тому, що якась високорозвинена інопланетна цивілізація також, можливо, намагається відшукати життя у Всесвіті. Звернути увагу варто на те, що вчені особливо зацікавлені в інфрачервоному випромінюванні, що йде від планет. Через це вони можуть більше дізнатися про їх склад.

Меттлер встановив те, який саме має бути вид випромінювання Землі для спостерігача з іншої планети. Цікавим моментом стало те, що спектри випромінювання будуть весь час різними. На них впливає пора року на планеті. Крім того, на спектральні характеристики біоіндикаторів може вплинути ще й кут огляду засобами спостереження прибульців.

Вчені зробили висновки щодо того, що немає якоїсь однієї репрезентативної вибірки спектра теплового випромінювання нашої планети. При цьому є досить велика різниця в випромінюванні над океанами та над сушею.

Спостереження за Землею стає ще більш проблематичним через те, що на ній відбувається занадто багато різноманітних процесів. Якщо дослідження буде проводитися одноразово, то в такому випадку є велика ймовірність, що інопланетяни не зможуть зафіксувати наявність життя.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.