В Ізраїлі знайшли золоті монети віком 1400 років

В Ізраїлі знайшли золоті монети віком 1400 років

Золоті монети / фото: Smithsonian Magazine

На розкопках в Ізраїлі знайшли старовинні золоті монети. Виявилося, що цим грошам 1400 років. Монети із золота були знайдені в схованці, яку помітили в стіні. Артефакти часів Візантійської епохи виявилися дуже цінною знахідкою.

Про це повідомляє Smithsonian Magazine.

Швидше за все, хтось намагався заховати монети. Схованки в стінах робили часто. У той час як раз мусульмани намагалися повернути собі владу і відняти території, на яких правив Іраклій.

Отже, у схованці знайшли 44 монети з чистого золота. На них були зображені портрети імператорів Фоки та Іраклія. Вони правили в першій половині VII століття. Археологи впевнені, що монети датовані 635 роком.

Артефакти були знайдені в стародавньому місті Баніяс. Сьогодні воно є частиною природного заповідника Хермон-Стрім на Голанських висотах. Ці території Ізраїль зайняв в 1967 році під час Шестиденної війни. До цього земля тут перебувала під владою сирійців.

І ця знахідка дає можливість мати більше уявленя про конкретний період часу. Головний ведучий розкопок Йоав Лерер впевнений, що, швидше за все, майно сховав у стіні його власник. Він боявся, що через загрозу війни, його багатства можуть забрати. Щоб цього не сталося, чоловік зробив схованку.

Зображення на всіх монетах відрізняються між собою. Наприклад, в перші роки правління Іраклія, на грошах карбували тільки його портрет. Через деякий час додали ще й зображення його синів.

Крім грошей під час розкопок були знайдені й інші артефакти. Наприклад, вчені виявили залишки будівель, піч для випалу глини, скляні осколки, останки керамічних виробів. Все збереглося дуже добре до наших днів. Такі знахідки вказують на те, що життя в Баніясі процвітало, там жили багато ремісників і майстрів, була розвинена торгівля.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.