Армія РФ стала головним постачальником важкої техніки для ЗСУ, – The WSJ

Армія РФ стала головним постачальником важкої техніки для ЗСУ, – The WSJ

Військова техніка РФ / фото: 24 канал

Після того як Збройні Сили України почали свій успішний контрнаступ на харківському напрямку, російська армія стала найбільшим «постачальником» важкої техніки. При цьому ЗС РФ змогли випередити за даними показниками США і всіх союзників України з НАТО.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Контрнаступ ЗСУ в Харківській області виявився настільки стрімким, що росіяни почали активно відступати та кидати свої склади з озброєнням, боєприпасами, а також величезну кількість броньованої техніки.

Завдяки отриманню військових трофеїв українська армія змогла звільнити Лиман. Крім того, сьогодні захисники України активно просуваються в бік Луганська, який все ще знаходиться під окупацією. Наприклад, 49-й стрілецький батальйон “Карпатська Січ” зміг отримати у своє розпорядження 10 ворожих танків Т-80 і 5 самохідних гаубиць 2С5 “Гіацинт”. Руслан Андрейко, який є начальником штабу підрозділу розповів про те, що військові не мають поняття, що тепер робити з настільки великою кількістю отриманої техніки.

“Ми маємо настільки багато трофеїв, що навіть не уявляємо, як ми можемо їх використовувати. На самому початку ми були звичайним піхотним батальйоном, але тепер перетворилися на механізований”, – говорить офіцер.

Якщо проаналізувати підсумок контрнаступу української армії одночасно на декількох напрямках, то саме Російську Федерацію можна назвати «основним постачальником» важкого озброєння для Києва. ЗС РФ змогли обігнати навіть США і НАТО.

З самого початку повномасштабної війни російська армія “подарувала” Україні 460 танків, 448 бойових машин піхоти, 44 РСЗВ, 92 самохідні гаубиці. При цьому ЗС РФ отримали в якості трофеїв тільки 109 танків, 63 БМП і 15 САУ.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.