Що робити при ядерному вибуху – алгоритм дій

Що робити при ядерному вибуху – алгоритм дій

Що робити при ядерному вибуху / фото: 24 канал

Кожен другий вважає, що не варто готуватися до ядерного вибуху, адже це в будь-якому випадку закінчиться смертю. Але насправді все трохи інакше. Вчені говорять про те, що в тих містах, які опиняться в епіцентрі події, може померти не більше 60% населення. Якщо знати, що робити в разі ядерного вибуху, то шанси вижити значно збільшаться.

Про це повідомляють Новини Планети.

Звернути увагу варто на те, що абсолютно кожна людина перед ядерною загрозою отримає на свій мобільний телефон повідомлення. Передбачається, що воно прийде максимум за 15 хвилин до вибуху, тому час потрібно буде витрачати з користю.

Під час ядерного вибуху спочатку виникає неймовірно яскравий спалах, а звук з’являється через кілька секунд. Потрібно негайно знайти укриття, щоб інфрачервоне і світлове випромінювання нашкодило людині якомога менше. Воно має розташовуватися на відстані пари кроків, адже на те, щоб сховатися буде всього кілька секунд.

Це може бути кювет, дерево або інша перешкода, здатна захистити від світла. На відкритій місцевості потрібно лягати обличчям вниз і чимось прикрити голову. Варто постаратися прикрити всі відкриті ділянки шкіри, щоб уникнути численних опіків.

Якщо людина знаходиться всередині приміщення, то краще відійти якомога далі від вікон. Вони повинні обов’язково бути закритими. Ховатися необхідно нижче лінії вікон. Звернути увагу потрібно на те, що світлове випромінювання залишає неймовірно сильні опіки. Відмирає при цьому безліч нервових закінчень, тому людина може не відчувати те, що його шкіра пошкоджена.

Перебувати в укритті потрібно до того часу, поки не буде надана офіційна інформація від уряду, що робити це безпечно. Якщо ж на вулицю потрібно вийти до того, як рівень радіації знизиться, то обов’язково варто закрити всі ділянки тіла і подбати про органи дихання. Звернути увагу потрібно на те, що вдихання радіації є найбільш небезпечним, адже вона буде отруювати людину після потрапляння в легені протягом усього його життя.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.