Військовий експерт оцінив здатність Путіна натиснути “червону кнопку”

Військовий експерт оцінив здатність Путіна натиснути “червону кнопку”

Чи натисне Путін “червону кнопку” / фото: 5 канал

Президент Росії Володимир Путін неодноразово заявляв, що він скористається ядерною зброєю. При цьому єдина мета цих загроз – це змусити Україну розпочати переговори, які мають бути, на думку диктатора, виключно на умови РФ. Думку з цього приводу висловив військовий експерт Дмитро Снєгірьов.

Про це повідомляє Новини.LIVE.

«Кремль повністю впевнений, що якщо продовжувати загрожувати ядерною катастрофою, то Захід зможе умовити Україну віддати території Росії і тим самим припинити війну», – розповідає Снєгірьов.

Військовий аналітик вважає, що подібні заяви можуть сприйматися виключно як військово-політичний тиск. Путін хоче налякати насамперед країни Заходу. Снєгірьов звернув увагу на те, що РФ заявляє, нібито має право з урахуванням власної Конституції та військової доктрини завдати превентивного тактичного ядерного удару по Україні. При цьому всі розуміють, якими можуть бути наслідки цього.

Водночас експерт упевнений, що Путін до кінця не зміг визначитися щодо ядерного удару. На це вказує остання заява диктатора. Він говорить про те, що спочатку будуть використані ті засоби, які є в наявності.

“Російська Федерація штучно намагається створити невизначеність для того, щоб у президента залишилася хоча б невелика можливість зробити дипломатичний маневр”, – додав Снєгірьов.

Він звернув увагу на те, що Володимир Путін давно прославився тактикою «підвищення ставок», тому стає зрозумілим, чому так часто йдеться про можливе застосування ядерної зброї. Водночас дані заяви цілком можна назвати шантажем. Путін таким чином намагається переконати весь світ у тому, що єдиний спосіб закінчити війну – це ухвалити умови РФ.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.