Як вибрати гіроскутер: важливі правила

Як вибрати гіроскутер: важливі правила

Гіроскутер — один із сучасних девайсів, який допомагає весело та приємно проводити час, без проблем та без пробок пересуватися містом. Нижче ми розповімо, як вибрати пристрій, щоб залишитися задоволеним покупкою. Розберемо, на які важливі моменти звертати увагу.

Види міні-сігвеїв

Умовно за типом коліс сігвеї ділять на два типи:

  • З надувними гумовими колесами. Це потужний варіант, діаметр коліс якого сягає 10 дюймів. Вважається, що їздити на такому гіроскутері особливо комфортно нерівною дорогою. Але треба враховувати, що така модель може не розпізнати користувача вагою менше 30 кг.
  • Пристрій із безкамерними колесами. Іхній діаметр сягає 6, 7 чи 8 дюймів. Це досить легкі та компактні моделі, які можна використовувати для пересування ідеально рівною поверхнею. До того ж, вони ідеальні, якщо стиль пересування по місту комбінований: автобус чи метро. Доїхали до потрібного місця призначення, взяли гіроскутер у руки та пересіли в громадський транспорт. Але треба пам’ятати, що безкамерні колеса роблять подорож досить грубою: на нерівностях дороги може сильно трясти.

Параметри вибору

Вирушаючи за гаджетом, враховуйте, що звертати увагу потрібно на кілька важливих параметрів.

  • Допустиме максимальне навантаження. Тут потрібно враховувати вагу майбутнього власника. Тому що навантаження — це один із ключових параметрів. Причому зважати потрібно не тільки на максимально допустиму верхню межу, а й на мінімальну. Оскільки комп’ютер, вбудований у потужну модель, може просто не розпізнати вагу маленької дитини.
  • Потужність. Чим вона більша, тим сильніша тяга, а значить ви зможете пересуватися навіть під невелику горку. До того ж і швидкість такого пристрою буде на порядок вища. Врахуйте, що найпотужніші гаджети бажано вибирати для нерівних дорого и важких їздоків. У середньому, потужність сучасних гіроскутерів коливається в межах від 300 Вт до 800 Вт.
  • Діаметр коліс. Чим він більший, тим більш проходним буде сігвей. Мається на увазі його кліренс у разі пересування по нерівній місцевості.
  • Вбудовані колонки та Bluetooth. Вони важливі, якщо ви волієте кататися з музикою. Колонки вважаються кращими за навушники, оскільки музика в цьому випадку не заглушає звуки навколо. А це важливо задля безпеки під час їзди.

Переваги і недоліки

Тут все просто. Насправді гіроскутери мають дві важливі переваги — самохідність (відсутність необхідності штовхати ногою асфальт) і простота в застосуванні. До того ж під час пересування у вас вільні руки. А для багатьох — це дуже важливий момент.

Що стосується недоліків, то під час покупки потрібно враховувати значну ціну пристрою та його вагу. Особливо якщо гаджет берете для дитини.

Якщо цікавитеся популярними брендами сігвея, то можна звертати увагу на китайский WMotion, молодий Hover Bot, пристрої класу преміум Smart Balance, Ecodrift та ін.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.