До Землі наближаються два астероїди: що відомо

До Землі наближаються два астероїди: що відомо

До Землі наближається астероїд / фото: NASA

NASA повідомляє, що до Землі наближається астероїд на величезній швидкості. Він пролетить повз Землю на рекордній відстані 445 800 км і в якийсь момент буде також близько до планети, як і Місяць. Також може відбутися ще одне зближення найближчими днями, але вже з іншим космічним об’єктом.

Про це повідомляє  Jerusalem Post.

Сьогодні, 21 вересня, зовсім поруч за космічними мірками, астероїд пронесеться повз Землю. Швидкість його в п’ять разів вище, ніж швидкість гіперзвукової ракети. У Лабораторії реактивного руху NASA підтвердили інформацію не про одне, а відразу про два зближення. Астероїди отримали назви 2022 SAI та 2022 SR2.

На щастя, для землян, астероїди не такі вже й великі, щоб загрожувати планеті. 2022 SAI в діаметрі 24-55 метрів, за розмірами не перевищує Пізанську вежу. 2022 SR2 на багато менше за габаритами, його довжина не більше 15 метрів. За космічними мірками — ці екземпляри просто піщинки в морі.

Той що більше летить на швидкості 14,10 км /сек, що в 15 разів швидше швидкості звуку. Астероїд трохи менше рухається на більшій швидкості, приблизно 21,78 км / сек, що в 63 рази швидше звуку. Помітити їх неозброєним оком в небі людина просто не зможе. А ось в телескопі явище можна добре спостерігати, чим і займаються астрономи.

Вчені заспокоїли своїми висновками, що астероїдів боятися не варто, попри таку близьку дистанцію. Через свої малі розміри вони б все одно згоріли в земній атмосфері, якби рухалися прямо на планету.

Однак в мережі люди не упускають можливості полякати людство кінцем світу. Цього разу його точно не буде, тому можна не хвилюватися. Попадання в супутники також виключені. У бік Землі часто рухаються астероїди, бували й значно більші. Вчені вчасно прораховують їх траєкторії та заздалегідь знають, чого чекати.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.