Вода з медом натще: чи справді це корисно

Вода з медом натще: чи справді це корисно

Чи корисно пити воду з медом натще / фото: freepik.com

Вчені не проводили раніше дослідження, які могли б довести те, що мед дійсно приносить величезну користь організму, якщо його змішувати з водою і випивати натще. Однак даний продукт буде досить корисним в тому випадку, якщо людина має певні захворювання.

Про це повідомляє Mayo Clinic.

Користь води для організму

Ні для кого не є секретом те, що саме вода дуже сильно впливає на правильне функціонування людського організму. Якщо пити достатню кількість води, то краще починають працювати не тільки нирки, але і шлунково-кишковий тракт, зменшується ризик розвитку запорів. Крім того, вдається ефективно регулювати температуру тіла, а шкіра довше залишається максимально пружною і гладкою.

Вчені радять пити жінкам 2,7 літра води щодня. Для чоловіків нормою буде 3,6 літра. У тому випадку, якщо присутні значні фізичні навантаження або ж людина довгий час знаходиться на сонці, то кількість споживаної води необхідно збільшити.

Звернути увагу варто на те, що вчені не проводили ніяких досліджень для того, щоб довести, що натще воду пити корисніше. Разом з тим, її вживати можна не тільки під час їжі, так і відразу ж після неї. Звичайно, якщо вранці хочеться спочатку випити склянку води, то не варто відмовлятися від звички. Також можна спочатку поснідати, а вже потім пити.

Користь меду для організму

У меді є багато цукру і води, а також вітамінів, мінералів, мікроелементів та антиоксидантів. Дорослі люди можуть вживати в день приблизно 70-95 грам меду. Проведені раніше дослідження продемонстрували те, що продукт буде корисним при наявності проблем з серцево-судинною системою, адже в ньому є антиоксиданти, що знижують ризик розвитку хвороб серця.

Мед непогано справляється із захистом слизової оболонки шлунка, тому медики рекомендують вживати його, якщо людина страждає виразковою хворобою або ж гастроентеритом. Унікальною особливістю меду є те, що його можна застосовувати для обробки ран або опіків, адже продукт має досить непогані антисептичні властивості. Також присутні антимікробні властивості, тому мед бажано додати в раціон під час застуди.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.