Астронавт NASA підтвердив, що Сонце не жовте

Астронавт NASA підтвердив, що Сонце не жовте

Сонце / фото: NASA

Абсолютно всі люди на Землі вважають, що Сонце жовтого кольору. При цьому під час сходу і заходу воно стає трохи червонуватим або ж насиченим помаранчевим. Як виявилося, наша зірка випромінює абсолютно весь спектр світла, в який входять всі кольори веселки. Люди бачать Сонце жовтим, швидше за все, через заломлення світла.

Про це повідомляє Express.

Насправді зірка Сонячної системи має білий колір. Через атмосферу нашої планети воно може здаватися жовтим.

Астронавт NASA Скотт Келлі на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter написав про те, що він може підтвердити існування цього незвичайного космічного феномена. Світло Сонця насправді складається з абсолютно всього спектру кольорів. Коли він починає проходити через атмосферу нашої планети, то в першу чергу розсіюється синє світло, а червоний залишається. Саме тому люди не мають можливості сприймати синє світло, яке проходить через атмосферу.

Звернути увагу варто на те, що абсолютно всі довжини хвиль видимого світла при попаданні на Землю стають меншими. Саме тому очні рецептори не здатні розрізнити всі кольори. У даній ситуації людина буде бачити не синій, а жовтий колір.

“Більшість ультрафіолетового випромінювання буде поглинатися стратосферним озоном. Одночасно з цим водяна пара та інші молекули можуть поглинати інфрачервоне випромінювання”, — розповідає Крістофер Берд з Техаського університету A&M, США.

Даний ефект може стати поясненням того, чому Сонце здається червоним вранці та ввечері. У цей час доби світло має можливість поширюватися набагато далі, тому відбувається розсіювання практично всього синього світла, а червоний починає сприйматися очними рецепторами.

“Якщо сонячні промені будуть спрямовані через призму, то з її зворотного боку вийдуть абсолютно всі кольори веселки. Це є ще одним доказом того, що насправді Сонце біле», – додав Берд.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.