Що не можна зберігати у морозильній камері: названо продукти

Що не можна зберігати у морозильній камері: названо продукти

Що не можна зберігати в морозилці / фото: freepik.com

Деякі господині, щоб заощадити свій час, можуть приготувати страву, а потім її заморозити. Разом з тим відправляти в морозильну камеру можна далеко не всі продукти. Частина з них буде тільки швидше псуватися.

Про це повідомляє Lifestyle.

Кожен українець знає, що якщо заморозити продукт, то його можна зберігати довгий час. Однак деякі з них можуть через вплив низької температури псуватися в рази швидше.

Яйця

В цьому випадку мова йде про варені яйця. Під час замерзання шкаралупа лопається, тому всередину можуть проникнути небезпечні бактерії. Крім того, смак помітно зіпсується і яйце стане «гумовим».

Овочі та фрукти

Не можна заморожувати овочі, фрукти, ягоди, які мають водянисту структуру. До їх числа можна віднести томати, огірки, селеру, кавуни тощо. У цій ситуації все дуже просто. При заморожуванні продукт буде псуватися, а його смак стане прісним. Те ж саме можна сказати про зелень. Як продемонструвала практика, кріп, кінза і петрушка втрачають свій аромат після розморожування.

Смажене і страви з желатином

При низькій температурі желатин починає кристалізуватися, тому смак швидко зіпсується. У зв’язку з цим желе або холодець краще не зберігати в морозильній камері. У випадку зі смаженими стравами, вони будуть також втрачати свій смак, аромат, перестають хрустіти після розморожування. Ще одним мінусом є те, що вони стають сірого кольору, що виглядає вкрай непривабливо.

Йогурт

Ті, хто хоча б раз спробував заморозити молочні продукти, зрозуміли, що вони будуть при низькій температурі втрачати свою структуру. Йогурт стане неоднорідним, з великою кількістю згустків. Після заморозки його можна буде використовувати виключно для випічки.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.