У РФ пропонують пілотам самостійно ремонтувати свої літаки

У РФ пропонують пілотам самостійно ремонтувати свої літаки

Літаки / фото: Unsplash

В росії стало скрутно в багатьох сферах економіки. Так авіакомпанії рекомендують пілотам менше використовувати гальмівну систему, щоб зберігати ресурси літаків, а якщо виникають поламки, то вони повинні вміти усувати їх самостійно. Такий підхід обумовлений тим, що в рф вважають: льотчики мають вміти не лише керувати літальними апаратами, а й вміти їх за необхідності ремонтувати.

Про це повідомиляє The Moscow Times.

За словами представника Мінпромторгу регіональна авіація потребує вмілих пілотів універсального типу. Одночасно вони мають бути пілотами та техніками лайнерів, якими керують. Таке бачення необхідне, щоб відремонтувати літак у будь-яких польових умовах.

Нова концепція Мінпромторгу не до вподоби самим льотчикам. Зокрема голова Профспілки льотного складу росії сказав, що ця ідея не має нічого спільного з реальністю. Він пояснив, що технік і льотчик – це дві різні професії.

На практиці кожен спеціаліст має займатися своєю справою. Зараз деякі пілоти можуть оглядати літаки і робити найпростішу роботи, але лише з дозволу інженера. Дійсно повноцінне обслуговування і ремонт літаків можливе тільки за умови, що льотчики отримають другу освіту.

Крім нових вимог Мінпромторгу, для пілотів рф виникли нові проблеми. Зокрема зараз немає поставок запчастин до зарубіжних лайнерів. Щоб продовжити термін їх експлуатації, льотчики отримали рекомендації якомога менше використовувати гальма.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.