Кремль призупинив відправку в Україну нових підрозділів

Кремль призупинив відправку в Україну нових підрозділів

Російські військові / фото: Суспільне Крим

ЗСУ настільки активно звільняють з-під окупації українські землі, що військове командування Росії призупинило перекидати на фронт нові підрозділи. Водночас, добровольці противника також усіма можливими способами відмовляються йти воювати проти українських захисників.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Генеральний штаб ЗСУ надав інформацію про те, що Росія не хоче надсилати нових людей в Україну, ввечері 12 вересня. Крім того, вони розповіли про те, що ситуація стає ще більш складною через надто велику кількість загиблих окупантів і ставлення до тих, хто отримав поранення.

«Військове командування росії призупиняє відправку нових, вже сформованих, підрозділів на територію України. Поточна ситуація на театрі бойових дій і недовіра до вищого командування змусила велику кількість добровольців категорично відмовитись від перспективи служби в бойових умовах», – кажуть у Генштабі ЗСУ.

Крім того, Генеральний штаб ЗСУ додав, що на ситуацію впливає кількість загиблих супротивників. Звернути увагу варто на те, що до загиблих не входять ті солдати, які прийшли з приватних військових компаній і ті, що були мобілізовані на тимчасово окупованих територіях. Більш тяжкою ситуація стає через те, як ставляться до поранених солдатів.

«У госпіталях РФ намагаються якнайбільше спростити діагнози і зробити бойові травми менш серйозними. Крім того, не надається достатнього часу на реабілітацію. Це потрібно для того, щоб військовослужбовці могли якнайшвидше повернутися назад на фронт», – зазначають у Генштабі ЗСУ.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Російська Федерація втратила майже 53 тисячі людей. Крім того, українські захисники знищили безліч військової техніки, серед якої понад 2000 одиниць танків, 243 літаки та 213 вертольотів.

Якийсь час тому стало відомо про те, що ворог почав красти авто і збігати на них з усім награбованим з Артемівки, Борщової та Сватового. Вони вирушають або далі на окуповані території, або одразу до Росії.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.