Як деокупація Харківської області може змінити ситуацію на фронті

Як деокупація Харківської області може змінити ситуацію на фронті

Деокупація Харківської області / фото: GeneralStaff.ua

Українська армія розпочала контрнаступ у східній частині країни. За короткий проміжок часу вдалося здобути дуже багато техніки окупантів. Крім того, багато ворогів взяли в полон, що надалі дозволить обміняти їх на наших військових. Про те, яка зараз ситуація у Харківській області та до яких наслідків приведе її повна деокупація, докладніше розповів військово-політичний аналітик Олександр Коваленко.

Про це повідомляє FreeДом.

«Окупанти почали тікати з Харківської області та все кидати. Звернути увагу варто на те, що лишилося після ворога дуже багато техніки. Це говорить про те, що підрозділи ЗС РФ залишали регіон спонтанно, тому не встигли багато забрати із собою. Найбільше залишили техніку гусеничного типу, адже її незручно використовувати для втечі», – каже Коваленко.

Аналітик наголосив на тому, що в український полон потрапило дуже багато російських солдатів. Це наштовхує на думку про те, що підрозділи просто кидали своїх товаришів по службі. Відповідно, відступ противника на Харківщині був хаотичним.

Військовий експерт розповів про те, що окупанти кинули щонайменше 50 танків і понад сотню колісної техніки. Також вони не забирали із собою й озброєння, тому ЗСУ отримали від РФ своєрідний «ленд-ліз».

Коваленко додав, що Харківська область не відіграє сама по собі велику роль для Росії. Насправді в цьому регіоні є дуже важливі артерії. Наприклад, Куп’янськ-Ізюм вважаються неймовірно важливою логістичною артерією для того, щоб окупанти могли ефективно наступати на Краматорськ та Слов’янськ. Завдяки деокупації Харківської області, українські захисники тепер можуть потрапити на території “республік” і почати звільняти там населені пункти.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.