Окупанти на Півдні намагаються вести переговори про здачу зброї

Окупанти на Півдні намагаються вести переговори про здачу зброї

Контрнаступ ЗСУ на Півдні / фото: META

Контрнаступ ЗСУ успішно відбувається на південному напрямку фронту. Багато населених пунктів деокуповано, місцеве населення з радістю зустрічає українських солдат. Проте звільнення територій від російських окупантів продовжується.

Про це 24 каналу розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Через контрнаступ ЗСУ багато підрозділів росіян опинилися у складних умовах. Від керівництва вони отримали наказ відступати будь-яким способом. Проте деякі угрупування намагаються вести переговори з українською армією, щоб скласти зброю. Деморалізація окупантів настільки висока, що навіть їх командири розуміють, що їм вже немає куди відступати.

Росіяни на півдні знають про успіхи української армії на східному напрямку. Вони вже зрозуміли, що опинилися затиснутими між частиною ЗСУ Півдня і правим берегом Херсона. Необхідно шукати вихід, щоб врятуватися. Поки що вони відступаючи лишають бойову техніку, а самі переправляються на лівий берег Дніпра.

Стало відомо, що російське командування намагається всіма засобами зупинити контрнаступ ЗСУ. Для цього на схід вони відправляють вісімнадцятирічних солдат, яких нещодавно забрали на військову службу. Незважаючи на це, за добу українські військові звільнили понад 20 населених пунктів і дійшли до кордону з росією. Зараз там проводяться стабілізаційні заходи.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.