Який вибрати обігрівач на випадок холодної зими

Який вибрати обігрівач на випадок холодної зими

Як вибрати обігрівач / фото: freepik.com

Цього року опалювальний сезон може надати багато проблем, тому варто заздалегідь потурбуватися про те, щоб придбати обігрівач. Є деякі корисні поради, які допоможуть підібрати максимально відповідне обладнання, щоб не мерзнути взимку.

Спочатку варто визначити, для якої саме мети потрібен обігрівач і наскільки великим буде приміщення, де його потрібно встановити. Даний критерій грає дуже важливу роль, адже допоможе не лише обрати потрібну модель пристрою, але ще й не переплачувати за додатковий функціонал, який не буде надалі використовуватися.

Види обігрівачів

В Україні можна знайти кілька різних видів обігрівачів, які відрізняються площею і механікою обігріву.

  • Електричний. Вважається найбільш популярним і безпечним. Він здатний рівномірно обігрівати приміщення, але не може встановлюватися в занадто просторих приміщеннях. Модель потрібно обирати з урахуванням розмірів кімнати.
  • Термовентилятор. Використовується для обігріву окремих частин приміщення. Швидко прогріває, але одночасно з цим і сушить повітря. Не можна використовувати понад 6 годин поспіль.
  • Інфрачервоний (УФО). Застосовується для максимально швидкого нагрівання певної поверхні. У більшості випадків використовується в тих закладах, які мають відкриті тераси.
  • Масляний. Такий обігрівач більше нагадує переносну батарею невеликого розміру. Спочатку відбувається нагрів масла всередині пристрою, а потім тепло поступово виділяється в повітря.
  • Кондиціонер. Може не тільки охолоджувати, але і нагрівати повітря. Досить встановити потрібну температуру і пристрій швидко нагріє все приміщення. Модель обирається з урахуванням розмірів кімнати.

Сучасні виробники пропонують найрізноманітніші варіанти обігрівачів, які будуть відрізнятися потужністю і функціоналом. Підбирати пристрій варто з урахуванням розмірів приміщення, в якому воно буде експлуатуватися.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.