Що не можна гріти в мікрохвильовці – список продуктів

Що не можна гріти в мікрохвильовці – список продуктів

Що не можна гріти в мікрохвильовці / фото: freepik.com

Мікрохвильовки сьогодні є практично в кожному будинку. З їх допомогою можна швидко нагріти їжу або розморозити продукти. Однак далеко не все можна поміщати всередину пристрою. Експерти розповіли, що ж не можна розігрівати в мікрохвильовій печі та до яких наслідків може призвести нехтування рекомендаціями.

Про це повідомляє LifeStyle

Мікрохвильовка належить до числа універсальних пристроїв, але при цьому не всі продукти будуть добре реагувати на такий розігрів. Деякі з них можуть навіть пошкодити пристрій.

Яйця

Не можна готувати в мікрохвильовій печі яйця, адже коли білки взаємодіють з мікрохвилями, вони починають вивільняти величезну кількість токсинів. Це може дуже сильно нашкодити людському організму. Також не виключено те, що яйця запросто можуть вибухнути всередині пристрою.

Зелень

Не можна гріти зелень, адже в ній губляться всі вітаміни. Крім того, виробляється безліч нітратів, тому є великий ризик того, що після вживання такої зелені настане отруєння або виникнуть проблеми зі шлунком.

Броколі

Даний овоч також буде втрачати корисні мікроелементи та вітаміни. Після приготування броколі в мікрохвильовці, в ній залишається не більше 3% поживних компонентів.

Молочні продукти

Молоко під впливом мікрохвильового випромінювання втрачає біфідобактерії. Також можна запросто отримати розлад шлунка через те, що в мікрохвильовці молочні продукти починають швидко згортатися і скисати.

М’ясо, птиця

Білкові продукти краще не гріти в мікрохвильовій печі, адже це призведе до зміни структури м’яса. У ньому стане набагато більше канцерогенів, які вкрай негативно впливають на організм людини. Не виключені проблеми зі шлунково-кишкового тракту.

Картопля

У картоплі є багато крохмалю, який після мікрохвильовки буде погано засвоюватися організмом. Також він стане причиною того, що в органах людини починає накопичуватися жир.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.