Вчені розповіли, який напій знижує ризик смертності

Вчені розповіли, який напій знижує ризик смертності

Який напій знижує ризик смертності / фото: freepik.com

Є дуже хороші новини для любителів чаю. Вчені провели чергове дослідження і встановили, що якщо регулярно пити чай, то це буде максимально позитивно позначатися на здоров’ї людини.

Про це повідомляє The Guardian.

Експерти встановили, що достатньо випивати щодня хоча б дві чашки чаю, щоб знизити ризик смертності на 13%. При цьому не має ніякого значення максимальна кількість напою і його вид. Наприклад, в чай можна додавати цукор і молоко. Це не буде впливати на кінцевий результат. Крім того, не має ніякого значення температура напою.

Під час дослідження були проаналізовані дані з британського біобанку про 500 тисяч людей, середній вік яких знаходився в межах 40-69 років. 85% учасників розповіли про те, що вони на постійній основі випивають мінімум по дві чашки чаю в день. 90% з тих, хто регулярно п’є напій, підкреслили, що перевагу вони віддають саме чорному чаю. Дослідження тривало протягом 10 років.

Інші експерти дуже зацікавилися тим, чим зайнялися фахівці з Великобританії. Фернандо Арталехо з мадридського автономного університету зазначив, що отримана інформація є «значним досягненням науки».

Звернути увагу варто на те, що раніше подібне дослідження вже проводили, але в східних країнах, де найбільш популярним вважається зелений чай. Однак вони не були настільки масштабними, щоб можна було отримати дійсно істотний результат.

На сьогоднішній же день можна зробити висновки, що чорний чай, який є найбільш популярним серед жителів Європи, здатний знизити рівень смертності. Крім того, стає нижчим рівень розвитку проблем з серцево-судинною системою.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.