США передадуть Україні шість зенітно-ракетних комплексів NASAMS

США передадуть Україні шість зенітно-ракетних комплексів NASAMS

Зенітно-ракетний комплекс NASAMS / фото: store.building-tech.org

У новий пакет військової допомоги Україні від США увійдуть 6 зенітно-ракетних комплексів NASAMS, а також ракети до них. ЗРК NASAMS увыйшли в черговий пакет допомоги від США загальною вартістю в 3 мільярди доларів, який був погоджений в липні.

Інформація про це оприлюднена у пресс-релізі Пентагону.

Очікується, що в черговий пакет допомоги від США увійдуть 245 000 снарядів до артилерійських систем калібру 122 мм, а також 65 000 снарядів для артилерійських систем калібру 155 мм. Також будуть передані контрбатарейні радари, системи протидії безпілотним літальним апаратам «VAMPIRE», безпілотні літальні апарати PUMA, а також безпілотні авіаційні комплекси «Scan Eagle», ракетні системи з лазерним наведенням на ціль.

Що відомо про  ЗРК NASAMS

Зенітно-ракетний комплекс NASAMS (Norwegian Advanced Surface-to-air Missile System) система типу «земля-повітря» середньої дальності. Виробляє військову техніку американська корпорація Raytheon Technologies та норвезька виробнича група Kongsberg. Зенітно-ракетний комплекс придатний для одночасного ураження одразу декількох цілей.

В склад зенітно-ракетного комплексу окрім пускової установки входять радіо-локаційні станції Raytheon AN/MPQ-64F1 Sentinel.  В якості засобу ураження – ракета AMRAAM класу «повітря-повітря». Вона має осколочно-фугасну бойову частину,  Для пошуку цілей та керування вогнем використовується модернізована трьохкоординатна радіолокаційна станція AN/TPQ-36A. 

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.