Знайдено спосіб звести до мінімуму ризик зараження COVID-19

Знайдено спосіб звести до мінімуму ризик зараження COVID-19

Пандемія коронавірусу / фото: freepik.com

Регулярна фізична активність позитивно позначається на організмі людини, а також помітно знижує ризик зараження COVID-19. Крім того, це відмінний спосіб для того, щоб уникнути виникнення ускладнень, в число яких входить не тільки госпіталізація, але ще й смерть хворого.

Про це повідомляє British Journal of Sports Medicine.

Останній аналіз продемонстрував, якщо щотижня займатися спортом протягом 150 хвилин із середнім показником інтенсивності або ж по 75 хвилин максимально інтенсивно, то це стане відмінним захистом від коронавірусу і тих ускладнень, які можуть спровокувати захворювання.

Проведені раніше дослідження продемонстрували, що внаслідок регулярних занять спортом, можна значно зменшити ризик інфікування коронавірусом. Крім того, якщо людина і захворіє, то набагато простіше перенесе захворювання. Фізичні навантаження на постійній основі здатні помітно зміцнити імунну систему.

Сьогодні зв’язок між коронавірусом і фізичною активністю не вивчено ще досить добре. Можливою причиною є метаболічні фактори. Експерти відзначають, що на це можуть впливати фактори навколишнього середовища. Вони спробували встановити, який мінімум фізичного навантаження повинен бути, щоб інфекційна хвороба обійшла людину стороною або була перенесена максимально легко.

У новому дослідженні брало участь 1853610 дорослих учасників, 54% з яких були жінками. Середній вік склав 53 роки. Вчені проаналізували отримані дані та встановили, що ті люди, які регулярно займалися спортом, мали на 11% менше ризик захворіти на коронавірус, ніж всі інші.

Додатково вдалося встановити, що ризик потрапити з ускладненнями в стаціонар був менше на 36%. Фізичне навантаження збільшує захист від важких ускладнень на 44%, а ризик смерті стає нижче на 43%.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.