Захисники “Азовсталі” розповіли, що їм довелося пережити в полоні

Захисники “Азовсталі” розповіли, що їм довелося пережити в полоні

Захисники «Азовсталі» розповіли, що їм довелося пережити в полоні / фото: Главком

Воїни «Азовсталі», яким вдалося повернутись назад на території, що контролюються Україною, розповіли про те, що вони пережили в полоні окупантів. Вони зазнавали численних знущань і тортур.

Про це повідомляє AZOV media.

Владислав Жаворонок із позивним «Вікіпедія» розповів про те, що отримав серйозне поранення. Його відправили до лікарні у Донецьку, де він перебував приблизно півтора місяці. Коли його запитали про те, як окупанти поводилися зі своїми полоненими, то багато хто був шокований відповіддю.

«Якщо говорити про наше лікування, то росіяни лише створювали видимість, що вони нас лікують. Насправді ж ніякого лікування не було і нам тільки намагалися зберегти життя, щоб за першої ж нагоди здійснити обмін», – каже боєць «Азова».

Водночас на полонених чинився максимально психологічний тиск. Ніхто не давав можливості поговорити з рідними або мати хоча б мінімальний зв’язок з навколишнім світом. Також ворог розповідав про те, що про них забули всі, а Україна вже почала програвати у війні.

«Ще до того, як розпочинали хоча б незначне лікування, усіх допитували. Мені не встигли дати антибіотики після ампутації кінцівки, як розпочався перший допит. Інших хлопців також катували. Декому тикали голки в рани, використовували для тортур воду» – додав Владислав Жаворонок.

Зверталася увага на те, що окупанти не тільки не мали достатньої кількості медикаментів, а й потрібні знання для лікування різних проблем. Тому видавалися ліки для того, щоб полонені не померли, і на цьому все.

Катування полонених бійців «Азова» проводили безпосередньо під час «слідчих дій або лікування». Звернути увагу варто на те, що знущалися окупанти з тяжко поранених солдатів, адже в лікарні знаходилися тільки такі.

Денич Чепурко із позивним «Манго» розповів про те, що його евакуювали до колонії в Оленівці після втрати у боях руки. Він додав, що їх дуже сильно били, змушували роздягатися догола та присідати. Якщо ж хтось піднімав голову, то його одразу били палицями. В цей же час окупанти намагалися змусити почати свідчити проти власного командування.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.