Притула розповів, чому для ЗСУ обрали супутник ICEYE

Притула розповів, чому для ЗСУ обрали супутник ICEYE

Сергій Притула / фото: DW

Українці збирали гроші для того, щоб придбати 3 безпілотники Bayraktar та перераховували для цього кошти до Фонду Сергія Притули. Через те, що компанія вирішила безкоштовно подарувати безпілотні літальні пристрої, залишилася досить велика сума. Було ухвалено рішення придбати для ЗСУ сучасний супутник ICEYE. Сергій Притула розповів про те, чому ж було обрано саме цей пристрій.

Про це повідомляє 24 канал.

Волонтер звернув увагу на те, що вітає всіх українців, адже тепер країна знаходиться в певному елітному клубі.

«У нашому розпорядженні є такі технології, яких немає у ворога. Це дуже важливий вчинок, адже завдяки цьому наші військові отримали величезну кількість переваг», – каже Притула.

Особливо було наголошено на тому, що кілька країн і лише одиниці серед компаній на сьогоднішній день мають у своєму розпорядженні технологію SAR. ЗСУ зацікавилися одночасно двома різними типами супутників – радарними та оптичними.

«Ми одразу придивлялися до двох різних варіантів супутників. В результаті вирішили зупинитися саме на SAR-технології, адже радарні пристрої працюють однаково ефективно незалежно від часу доби. При цьому не відіграють жодної ролі погодні умови. Знімки будуть максимально якісними, навіть якщо стоятиме туман, дощ, високий показник хмарності», – додав Притула.

Волонтер розповів про те, що радарний супутник дозволяє отримати не такі якісні знімки, як оптичний. У той же час він буде більш ефективним, коли настане осінь та зима, помітно зіпсується погода та часто спостерігатимуться тумани. Саме тому було обрано радарний супутник.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.