Після вибухів у Криму росіяни почали масово покидати півострів

Після вибухів у Криму росіяни почали масово покидати півострів

Вибухи у Криму  / фото: Радіо Свобода

Буквально минулої доби Керченським мостом проїхало понад 38 тисяч автомобілів. Саме він з’єднує між собою Крим та материкову Росію. Такого трафіку ще не спостерігалося і така кількість автомобілів стала рекордною.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Управління доріг «Тамань» надало інформацію щодо того, що раніше рекорд фіксували у середині серпня 2020 року. Загалом за добу тоді проїхало трохи більше 37 тисяч автомобілів.

Експерти говорять про те, що черговий рекорд щодо кількості транспортних засобів, які проїхали через Керченський міст, виник через те, що на півострові сталася серія вибухів. Усі вони були зафіксовані на військових базах.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що ті вибухи, що сталися в безпосередній близькості від Джанкоя, стали причиною того, що безліч російських громадян почали активно рухатися у напрямку Керченської протоки. Таміла Ташева, яка обіймає посаду представниці президента України в АРК, розповіла, що з Криму виїжджає настільки багато людей, що утворилися неймовірно великі черги.

Звернути увагу варто на те, що поряд із Джанкоєм вибухи пролунали 16 серпня у селищі Травневе. Саме там розташовувався склад із боєприпасами російської армії. Рефат Чубаров зазначив, що детонація не припинялася протягом години. Згодом того ж дня в селищі Гвардійське сталося ще кілька вибухів.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.