Відомий лікар розвіяв популярні міфи про віспу мавп

Відомий лікар розвіяв популярні міфи про віспу мавп

Популярні міфи про віспу мавп / фото: Liter.kz

Віспа мавп почала досить швидко поширюватися у всьому світі, що налякало багатьох жителів планети. Люди почали шукати всю можливу інформацію про захворювання, але при цьому використовують у багатьох випадках далеко не компетентні джерела. Внаслідок цього з величезною швидкістю з’являються нові міфи.

Про це повідомляє MedicalXpress.

Джон Есін, який обіймає посаду медичного директора відділення невідкладної медицини Меморіального госпіталю Джексона в Майамі, розповів про те, які міфи про віспу мавп вважаються найпоширенішими. Тільки за останній місяць він лікував щонайменше два десятки людей з подібним діагнозом.

Передача хвороби статевим шляхом

Протягом 60 років вчені знають про віспу мавп, але ніхто ніколи не відносив захворювання до ЗПСШ. На території Європи проводилися дослідження, внаслідок яких у спермі та слині було виявлено вірус. У той самий час не було виявлено доказів того, що сперма може бути причиною зараження.

Розповсюдження вірусу

Поширення вірусу відбувається через рідини організму або контакт шкірних покривів, через предмети та брудні поверхні. Наприклад, зараженій людині досить чхнути, щоб заразити кілька людей, які потім торкатимуться поверхонь, поряд з якими знаходився хворий. Вченим ще не вдалося довести, що передача вірусу може здійснюватися повітряно-краплинним шляхом.

Заражаються лише геї

99% випадків, зафіксованих за межами ендемічної зони, припадає безпосередньо на чоловіків-геїв. У той самий час вірус страшний будь-якої людини. ВООЗ рекомендує чоловікам, які входять до групи ризику зменшити кількість своїх партнерів.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.