Кім Чен Ин погрожує США та Південній Кореї ядерною зброєю

Кім Чен Ин погрожує США та Південній Кореї ядерною зброєю

Кім Чен Ин погрожує США та Південній Кореї ядерною зброєю / фото: ITC.ua

Кім Чен Ин вкотре заявив, що готовий застосувати ядерну зброю у разі ймовірних військових конфліктів проти США і Південної Кореї. Диктатор наголосив на тому, що дані країни роблять все можливе, щоб «підштовхнути Північну Корею на поріг війни». Заява главою КНДР була зроблена, коли він виступав перед ветеранами під час святкування 69-ї річниці закінчення Корейської війни.

Про це повідомляє AP.

Цей виступ правителя Північної Кореї потрібен був для того, щоб люди й надалі підтримували диктаторський режим у країні, яка останнім часом стала неймовірно бідною. Однією з причин бідності стали економічні труднощі, спровоковані пандемією коронавірусу. Незважаючи на численні загрози щодо ядерної війни, фахівці впевнені, що Кім Чен Ин не використовуватиме свої «іграшки» проти сил США, а також їхніх союзників.

Звернути увагу варто на те, що диктатор почав звинувачувати Америку в «демонізації» Північної Кореї для того, щоб «виправдати свою ворожу політику». Він зазначив, що ті американсько-південнокорейські військові навчання можуть свідчити не лише про «подвійні стандарти». Подібна співпраця є не лише «провокацією», а ще й «загрозою» Північній Кореї.

Жителі Південної Кореї відреагували на висловлювання Кім Чен Ына «великим жалем». При цьому президентське Управління національної безпеки закликає КНДР розпочати переговори та розпочати подальше ядерне роззброєння. Відомство додало, що Південна Корея без проблем зможе впоратися з різними провокаціями, які можуть надходити від Північної Кореї.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.