Кадиров «дав задню» і не буде відправляти чеченський батальйон «Захід-Ахмат» в Україну

Кадиров «дав задню» і не буде відправляти чеченський батальйон «Захід-Ахмат» в Україну

Рамзан Кадиров та його військо / колаж: youtube.com

З першого дня повномасштабного вторгнення лідер Чечні будував із себе великого полководця та генія перемог, а свою армію — героїчною та непереможною. Дуже швидко стало відомо, що весь героїзм кадировців у роликах для Тік-Тока, в яких вони перемагають кущі, світлофори та жалюзі, а на фронті вони йдуть другим ешелоном, стріляючи в спини російським солдатам, які передумали воювати і вмирати незрозуміло за що. Сам же Дон-дон лише язиком бере Київ, демілітаризує Польщу та країни Балтії.

26 червня Кадиров гучно оголосив про створення батальйна, який був названий ім’ям його батька та сторонами світу. “Захід-Ахмат” призначений був для “термінового розгортання в Україні”. Підготовку бійців показували прямо у прямому ефірі, зображуючи їх такими собі непереможними «універсальними» солдатами. Російські телеглядачі мліли від страху, а українців заяви про те, що на них чекає щось страшне з приходом кадировців, тільки смішили. І ось результат — 22 липня Рамзан Ахматович раптом кардинально змінив риторику і відмовив військовому керівництву РФ у відправленні батальйону на війну зі словами, що «він залишаеться в Республіці для продовження навчання та захисту, якщо це буде потрібно».

Від кого треба буде захищати Чеченську республіку — він не уточнив, але аналітики мають свої версії.

По-перше, в РФ зараз зріє бунт «нацменшин» — основна маса солдатів на фронті з віддалених республік, серед них більшість убитих. Швидше за все, своя ж чеченська еліта, бачачи невдоволення простого народу кількістю загиблих чеченців (особливо порідшали їхні лави у Маріуполі та під Ізюмом), почала тиснути на Кадирова, щоб той не відправляв чеченців на фронт.

По-друге, глава Чечні відчуває, що під його президентським кріслом вже безпосередньо підгоряє. Не дарма ж він попросив Кремль розмістити під Грізним систему ППО — мовляв, про всяк випадок, раптом якісь ракети залетять. Але «вуха» з цього незграбного пояснення стирчать за кілометр: якщо Путін програє війну, його знесуть і Кадирова з ним спробують прибрати. Дон-дон хоче йти на випередження та заявити про вихід Чечні зі складу РФ. Ось тоді йому ППО і знадобиться, щоб збивати російські літаки та ракети, відправлені Москвою на придушення бунту. Для цього дуже стане у нагоді створений батальйон, який навчається і озброюються за рахунок Москви.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.