ЗСУ переходять на озброєння за стандартами НАТО – Данілов

ЗСУ переходять на озброєння за стандартами НАТО – Данілов

Данілов оголосив про перехід ЗСУ на стандарти НАТО / фото:  АрміяInform

Олексій Данілов під час інформаційного телемарафону 18 липня зробив заяву щодо того, що Україна почала переходити на озброєння, що відповідає стандартам НАТО. Секретар Ради національної безпеки та оборони сподівається на те, що незабаром ЗСУ отримають у своє розпорядження ті снаряди, дальність дії яких складатиме близько 300 кілометрів.

Про це повідомляє УНИАН.

«Поступово наша країна починає переходити до тих стандартів, які були встановлені НАТО. Зараз ми вже використовуємо деякі снаряди, які мають більшу дальність, ніж це було на початку. Дуже сподіваємося, що незабаром на території України з’явиться озброєння з тією дальністю, яка потрібна нашій армії», – каже Данілов.

Він наголосив на тому, що протягом тривалого часу використовувалися ті снаряди, які були виготовлені відповідно до радянських стандартів, але тепер у Європі вони практично закінчилися. Данилов додав, що щодня використовується величезна кількість снарядів для захисту нашої країни, тож залишилося їх зовсім небагато.

Секретар РНБО каже, що на сьогодні за рахунок регулярних поставок озброєння від західних партнерів вдалося на окремих позиціях досягти паритету з армією Росії. Після того, як надійшла зброя з-за кордону, ситуація змінилася і тепер сильно відрізняється від тієї, яка спостерігалася всього кілька тижнів тому.

Водночас наданого озброєння не вистачає для того, щоб українська армія отримала помітну перевагу та перемогла ворожу армію. Саме тому за кілька днів відбудеться зустріч «Рамштайн-4» під час якої обговорюватимуться постачання більшої кількості зброї. При цьому потреби України в озброєнні були задоволені лише частково.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.