Російські офіцери ховають загиблих окупантів під чужими іменами

Російські офіцери ховають загиблих окупантів під чужими іменами

Російські офіцери ховають загиблих солдат під чужими іменами / фото: 5 канал

У Російській Федерації спостерігаються крадіжки величезної кількості фінансів із бюджету, що виділяються на виплату компенсацій пораненим солдатам, а також сім’ям, чиї родичі загинули на війні в Україні. Багато хто почав скаржитися на те, що їм не дають можливості поховати своїх рідних.

Про це повідомляє 24 канал.

Розвідка України надала інформацію щодо крадіжки коштів, які Путін обіцяв сім’ям окупантів, що загинули на війні в Україні. Також не сплачуються фінанси пораненим солдатам. Звісно, ​​держава намагається всіма можливими способами зменшити витрати на ці виплати. Водночас, офіцери не проти покласти собі в кишеню кілька зайвих мільйонів, привласнивши обіцяні компенсації.

Через численні махінації з виплатами, з’являється все більше росіян, які незадоволені діями Кремля. Сім’ї тих окупантів, що загинули в результаті битв із ЗСУ, були впевнені, що отримають за це мільйони, але на них чекало величезне розчарування.

Прикладом того, як РФ ставиться до своїх військових, є історія білоруського найманця Олександра Шеянова, якого всі називали Рікс. Він із 2014 року воював проти українських солдатів. Російський уряд нібито гарантував йому всі можливі виплати, але насправді все виявилося зовсім інакше.

ЗСУ знищили Рікса на Харківщині під Ізюмом. Солдати РФ забрали тіло, але з похороном вони не поспішали точно так, як і з виплатами. Коли російські військові дізналися, що найманець має білоруський паспорт, його негайно записали у «війська ДНР», а документи знищили, щоб тіло неможливо було ідентифікувати. Померлого вивезли одразу ж до Донецька та спробували поховати під чужим ім’ям, але цьому завадили товариші по службі Рікса, які розповіли його родичам правду.

Дружина Рікса відразу ж почала звертатися до всіх можливих відомств і потім навіть поїхала до Донецька. Завдяки тому, що місцеві ритуальні служби просто не встигають своєчасно ховати всіх убитих росіян, їй вдалося перехопити тіло і тому в ситуації почали розбиратися.

Незабаром вдалося встановити, що у підрозділі, в якому воював Рікс, офіційно не було практично загиблих. Командир із прізвисько Скіф тримав величезну кількість «мертвих душ» і довгий час отримував їхні зарплати. До списку поранених додавали навіть тих солдатів, які були здорові, адже це дозволяло покласти в кишеню частину їх компенсацій. При цьому командир говорив солдатам, що їм відмовили у виплатах, і всі гроші найчастіше забирав собі.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.