На півночі Китаю знайшли тисячі слідів динозаврів

На півночі Китаю знайшли тисячі слідів динозаврів

Сліди динозаврів у Китаї / фото: China.org.cn

У Китаї група палеонтологів, яка працює з 2020 року на території північної провінції Хебей, виявила вже близько 4300 слідів, залишених динозаврами 150 мільйонів років тому.

Про це повідомляє China.org.cn.

Скам’янілості було виявлено на досить великій площі, яка перевищує 900 квадратних метрів. Ділянка розташована в районі Сюаньхуа, недалеко від міста Чжанцзякоу. Шари гірських порід, у яких знайшли сліди динозаврів, неймовірно старі. Їх приблизний вік досягає позначки 150 мільйонів років.

Ще навесні 2020 року фахівці вперше помітили унікальні скам’янілості, що знаходилися на гірському схилі із твердих кам’янистих порід. Частина слідів мала круглу форму. Крім того, палеонтологам вдалося знайти відбитки неймовірно великих кігтів, які були у гігантських доісторичних істотах.

Сунь Сяо, який займає посаду головного інженера регіонального географічного управління провінції Хебей, розповів про те, що вдалося знайти і задокументувати близько 4300 слідів. Фахівці встановили, що виявлені сліди залишили представники чотирьох різних видів динозаврів. При цьому експерти зазначають, що один вид істот раніше був невідомий їм. На сьогоднішній день палеонтологи займаються його ідентифікацією.

Дослідники наголошують на тому, що динозаври залишили всі ці сліди не одночасно, а протягом досить тривалого проміжку часу. У данній місцевості могли ходити представники як юрського, так й крейдяного періоду. Варто звернути увагу, що сліди залишили травоїдні динозаври. Довжина їхніх тіл була понад 15 метрів. Крім того, частина слідів належить хижакам із довжиною тіла в середньому 4-5 метрів.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.