Чому не можна спати з увімкненим вентилятором — пояснення

Чому не можна спати з увімкненим вентилятором — пояснення

Чому не можна спати з увімкненим вентилятором / фото: freepik.com

Коли спекотна погода, єдиним порятунком здається є вентилятор. Але не варто включати його тоді, коли настав час лягати спати. «Охолодження» такого типу може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям.

Загострення алергії і напади астми

Якщо спати з увімкненим вентилятором, це може стати причиною виникнення нападів астми або навіть загострення алергічної реакції. Пояснити це можна тим, що в лопатях пристрою знаходиться багато пилу, який поступово там накопичується. Коли вентилятор починає працювати, весь цей пил поширюється по приміщенню. Під час сну пил може легко проникнути не тільки в носові пазухи, але і в дихальні шляхи, що стане серйозною проблемою для людини, яка страждає на астму або алергію.

Навантаження на організм

Не варто використовувати вентилятор тоді, коли температура повітря вища за 30 градусів. Причиною є те, що при нагріванні повітря до позначки 35 градусів, вентилятор здатний значно збільшити навантаження на організм.

Потоки гарячого повітря пристрій спрямовує на людину, тому активніше починає виділятися піт, що, у свою чергу, призводить до зневоднення всього організму. Крім того, людина може зіткнутися із симптомами, що нагадують тепловий удар. З’являється сильний головний біль, спрага, слабкість, запаморочення і навіть нудота.

Сухість шкіри

Вентилятори також дуже негативно можуть позначатися на стані шкірного покриву та слизовій оболонці очей. Потоки гарячого повітря можуть швидко висушити носові пазухи, що спричинить головний біль або закладеність носа.

Судоми

Коли вентилятор працює під час сну людини, це може провокувати появу ознобу. У м’язах виникає сильна напруга і навіть судоми. Крім того, дуже великий ризик того, що людина може застудити шию або голову, зіткнутися з дуже болючими відчуттями у вухах.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.