Військовий експерт розповів, як ЗСУ стримують окупантів на Донбасі

Військовий експерт розповів, як ЗСУ стримують окупантів на Донбасі

ЗСУ / фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українська армія продовжує ефективно знищувати численні склади із боєприпасами окупантів. Вже незабаром це може дуже сильно вплинути на те, як розвиватимуться бойові дії далі. Крім того, ЗСУ знищують ще й командні пункти. Наразі можна побачити перший ефект від того, що ворог втратив багато озброєння. Свою думку з цього приводу висловив військовий експерт Олександр Коваленко.

Про це повідомляє 24 канал.

На перший погляд може здатись, що окупанти мають настільки величезні бойові запаси, що вони ніколи не закінчаться. Регулярно в Україну вирушають численні ешелони, які доставляють чергові боєприпаси, а також військову техніку та особовий склад. Коваленко наголосив при цьому, що ешелони з технікою та боєприпасами, формуванням яких займаються окупанти, знаходяться на складах в Уссурійську, звідки їх і направляють потім до України.

«Чому російська армія обрала саме Уссурійськ залишається незрозумілим. Хіба вони не могли знайти склад, який був би набагато ближче? Від кордону з Україною регіон знаходиться на відстані майже 10 тисяч кілометрів», – зазначає Коваленко.

Практично ідентична ситуація фіксується на кордоні між Росією та Фінляндією. РФ почала перекидати в Україну ті війська, що знаходяться під Мурманськом Це, у свою чергу, виступає повною суперечністю того, що Кремль нібито побоюється, що на Росію нападе НАТО.

«Фінляндія скоро стане повноправним членом НАТО. РФ варто було б посилити поряд із сусідньою країною оборону, але вони почали вивозити звідти всі можливі боєприпаси, яких нині критично не вистачає окупантам на території України. Це може означати, що вже зараз є дефіцит ресурсів», – каже військовий експерт.

Коваленко додав, що довгі роки російська армія зовозила боєприпаси на території Донецької та Луганської областей, що знаходяться під окупацією. Наразі всі ці склади зруйновані українською армією. Усього за годину було знищено те, на формування чого знадобилося багато років. ЗСУ активно завдають подібних ударів, адже це дуже сильно шкодить окупантам і ламає всі їхні плани.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.