Вчені з’ясували, скільки людині потрібно грошей для щастя

Вчені з’ясували, скільки людині потрібно грошей для щастя

Скільки людині потрібно грошей для щастя / фото: freepik.com

Вчені прийняли рішення провести дослідження для того, щоб встановити скільки грошей потрібно людині, щоб її життя стало ідеальним. Незважаючи на те, що питання може здатися неймовірно простим, відповіді отримали на нього різні залежно від того, в якій країні проживала та чи інша людина.

Про це повідомляє The Guardian.

Багато учасників опитування сказали, що їм потрібно лише 10 мільйонів доларів для того, щоб жити комфортно і ні в чому собі не відмовляти. Водночас, американці зазначили, що цих грошей було б недостатньо. Жителі США відзначили, що для ідеального життя їм необхідно 100 мільйонів або навіть мільярдів доларів.

Дослідження проводили співробітники Університетів Бата та Ексетера. Його результати продемонстрували те, що далеко не всі хочуть бути надзвичайно багатими. Багато хто з опитаних відзначив, що їм для щастя цілком достатньо кількох мільйонів. В опитуванні брало участь майже 8 тисяч людей, які проживали у різних країнах. 10 мільйонів доларів для щастя достатньо 86% учасників із різних держав. Варто звернути увагу, що людей опитували з 33 країн. До них увійшла й Україна.

Більше половини опитаних із Росії, Аргентини, Індії сказали, що їм цілком достатньо мільйона доларів. Найбільші запити були зафіксовані у жителів США, які впевнені, що їхнє ідеальне життя може коштувати щонайменше 100 мільйонів доларів. Близько 32% американців взагалі заявили, що вони не проти були б отримати 100 мільярдів доларів, щоб дійсно ні в чому собі не відмовляти.

Пол Бейн, провідний автор проведеного дослідження, зазначив, що отримані результати справді вражаючі, але насправді вони не величезні. У свою чергу Рената Бонджорно з Екстерського університету наголосила, що подібні відповіді повністю перекреслюють думку щодо того, що люди ненаситні та хочуть отримати всі гроші світу.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.