Російські окупанти заселяють свої сім’ї у будинки херсонців

Російські окупанти заселяють свої сім’ї у будинки херсонців

Російський окупант / фото: 24 канал

Як стверджує заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, офіційна Москва розпочала перевезення родичів військових у тимчасово окуповані населені пункти України, зокрема, у Херсон – окупанти зі своїми сім’ями самовільно заселяються в житло українських громадян.

Про це повідомляє Ukrinform TV.

З Росії почали активно перевозити сім’ї військових РФ до тих населених пунктів на території України, які зараз перебувають під окупацією ворога. Найбільше росіян прибуває до Херсона. Ганна Маляр зазначає, що після прибуття на окуповані землі «російські переселенці» заселяються до будинків, а також до квартир людей, які ще наприкінці зими бігли в інші регіони та за кордон від війни.

Представниця Міноборони України додала, що найближчим часом російські військові збираються примусово паспортизувати населення, яке залишилося на захоплених територіях. На сьогоднішній день вже було створено чергу на найближчі два тижні.

Українська влада припускає, що такі дії дуже важливі для Росії. Чим більше місцевих людей матимуть російський паспорт, тим більшу підтримку отримає офіційна Москва під час анексії українських земель. Як показують останні події, під час проведення референдумів без такої підтримки просто не обійтися.

Ганна Маляр у свою чергу наголосила на тому, що окупанти все ще планують провести голосування про приєднання окупованих земель до Російської Федерації, але їх плани вкотре провалюються. Місцеві жителі чинять просто неймовірний опір.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.