Північна Корея готується до масштабного ядерного вибуху

Північна Корея готується до масштабного ядерного вибуху

Північна Корея готується до масштабного ядерного вибуху / ВВС

Починаючи з 2017 року, час від часу з’являються новини щодо того, що Північна Корея збирається проводити повномасштабні ядерні випробування. Пак Джин, голова Південнокорейського МЗС, розповів про те, що якийсь час тому керівництво країни завершило підготовку і тепер у віддаленій місцевості може проводитися навчальний ядерний вибух.

Про це повідомляє Metro. 

«У тому випадку, якщо Північна Корея все ж таки ризикне і проведе ядерне випробування, то це ще сильніше вплине на нашу стримуючу міць, а також додаткові санкції міжнародного характеру. Північна Корея негайно має змінити своє рішення, проаналізувавши наслідки такого вчинку», – зазначає дипломат Південної Кореї.

Звернути увагу варто на те, що Пхеньян збирається вже всьоме проводити ядерні випробування. Водночас, це буде перший випадок після того, як диктатор Кім Чен Ин зупинив свою ядерну програму для ведення переговорів з представниками США. Екс-президент США Дональд Трамп перший пішов на контакт та запропонував голові Північної Кореї розпочати переговори. Після того, як президентом став Джо Байден, питання залишилося незакритим і впродовж деякого часу просто знаходилося у підвішеному стані.

Саме тому Північна Корея ухвалила рішення щодо того, що й надалі продовжуватиме розвивати власну програму озброєнь. Тестування ядерної зброї збираються продовжити навіть з урахуванням того, що на сьогоднішній день у країні спостерігається стрімке поширення коронавірусу та налічуються мільйони хворих.

Останнім часом збройними силами Північної Кореї неодноразово запускалися балістичні ракети, але вони не були обладнані термоядерними боєголовками. Тепер же представники не тільки Південної Кореї, а й США почали говорити про те, що існує занадто великий ризик того, що буде застосовано ядерне озброєння, що може призвести до досить серйозних наслідків.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.