Як бачать надалі війну Росії проти України на Заході

Як бачать надалі війну Росії проти України на Заході

Три сценарії розвитку війни РФ проти України / фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Представники західних країн припускають, що є три варіанти розвитку подій у повномасштабній війні Російської Федерації проти України. Один з них передбачає те, що країна-агресор все ж таки зможе захопити поступово повністю весь Донбас.

Про це повідомляє CNN.

Є інформація про те, що західні партнери передбачають різні сценарії. Усього було виділено три варіанти:

  • Російська Федерація зможе поступово досягне значного успіху не лише у Донецькій, а ще й у Луганській області. Згодом буде захоплено дедалі більше міст та сіл.
  • Протистояння не принесе жодного результату, але затягнеться на досить довгий час. Це спричинить величезну кількість загиблих як з боку Росії, так і з боку України. Також у цьому випадку почнеться сильна криза, яка вплине на весь світ та економіку інших країн.
  • Російська Федерація може передумати далі воювати, змінить свої цілі, потім оголосить, що перемогла Україну та почне поступово знижувати інтенсивність боїв.

Звернути увагу варто на те, що саме останній сценарій – це те, чого найбільше хотілося б, але шанси на те, що події розвиватимуться саме таким чином зовсім мінімальні.

Американські чиновники бояться, що якщо РФ зможе встановити контроль над Донбасом, то незабаром ці території будуть використовуватися для того, щоб розпочати подальший наступ углиб України. На сьогоднішній день на сході країни знаходиться величезна кількість окупантів, у чому і полягає їхня основна перевага.

Частина західних експертів упевнена в тому, що Україна без проблем може контролювати Лисичанськ у Луганській області, але при цьому із Сєвєродонецьком можуть виникнути серйозні проблеми. На сьогоднішній день було помічено те, що російські війська роблять все можливе, щоб завадити постачанню українськім військовим, які перебувають у Лисичанську. У зв’язку з цим активувався їхній наступ із південного сходу.

Раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк уже говорив про те, що потрібно чимало сучасного озброєння. Тільки в цьому випадку вдасться швидко закінчити війну з Російською Федерацією. Київ потребує тисячі гаубиць, кількох тисяч одиниць бронетехніки, багато безпілотників та інших пристроїв для знищення ворога. Водночас Пентагон підтвердив, що Україна зможе отримати все озброєння, яке їй потрібне.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.