У Маріуполі окупанти готуються до епідемії холери – Андрющенко

У Маріуполі окупанти готуються до епідемії холери – Андрющенко

Окупанти у Маріуполі / фото: 24 канал

Окупанти продовжують заперечувати, що у Маріуполі існує дуже велика загроза виникнення епідемії холери. У той самий час вони активно займаються підготовкою інфекційних відділень до запуску. Переважно готуються відділення, які базуються в лікарнях швидкої медичної допомоги. Така заява була зроблена радником міського голови Петром Андрющенком.

Про це повідомляють Новини Планети.

«На сьогодні вже було підготовлено 4 бокси, у яких можна ізолювати хворих. Найближчим часом інфекційне відділення збираються відкрити безпосередньо з урахуванням того відділення, де раніше лікувалися пацієнти з ковидом. Варто зазначити, що це відділення окупанти використовували раніше для того, щоб зберігати там тіла загиблих солдатів. Загалом там було майже 600 трупів», – каже Андрющенко.

Радник міського голови додав, що відділенням тепер командує лікар, який приїхав із Сибіру. Він хоче отримати у Маріуполі унікальний досвід. Радник мера додав, що місцеві жителі не мають змоги повноцінно поховати своїх померлих родичів. Незважаючи на те, що на вулиці стоїть сильна спека, для отримання дозволу на похорони потрібно майже 10 днів. Протягом усього цього часу тіла знаходяться або в будинках, або прямо на вулицях, де було споруджено щось, що нагадують морги.

«Наслідки того, що відбувається, швидше за все, розуміють абсолютно всі. У зв’язку з цим у дворах постійно зростає кількість могил. При цьому було зупинено ексгумацію тіл», – зазначає Андрющенко.

Раніше повідомлялося про те, що в Маріуполі дуже різко зросла смертність серед місцевого населення. Імовірно, причиною може бути епідемія холери. Андрющенко говорить про те, що немає достатньої кількості питної води, а ті джерела, що ще залишилися, занадто сильно забруднені сміттям, що гниє, і величезною кількістю могил. Варто зазначити, що міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко вже попереджав про те, що може статися спалах різноманітних кишкових інфекцій або навіть холери. В найбільшій небезпеці є ті райони, де відсутня чиста вода.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.