Біля берегів Колумбії знайшли стародавні кораблі зі скарбами

Біля берегів Колумбії знайшли стародавні кораблі зі скарбами

Уламки стародавнього корабля / фото: CBS News

Якийсь час тому археологи проводили дослідження біля берегів Колумбії. Вони виявили величезну кількість золотих монет, а також численні інші артефакти, розкидані навколо уламків двох стародавніх кораблів. За попередніми даними, вони затонули приблизно два століття тому або більше.

Про це повідомляє CBS News.

Один із виявлених кораблів називався «Сан-Хосе». Морські дослідники повністю впевнені в тому, що саме це судно вважалося пару століть тому справжнісіньким «святим Граалем» іспанських колоністів. Вчені під час дослідження скористалися сучасним обладнанням, яке керується дистанційно. Вони змогли за його допомогою спуститися на глибину, що сягала 900 метрів. На самому дні досліджуваної ділянки океану були виявлені уламки, що вказують на затонення кораблів.

На відео, яке вдалося отримати вченим, продемонстровано неймовірний скарб, який знаходиться на борту Сан-Хосе. Скарб складається з численних монет та золотих зливків. Всі вони були виготовлені в Севільї приблизно 1655 року. Також дослідники побачили навіть китайський столовий сервіс, який залишився повністю цілий без жодних пошкоджень.

Корабель «Сан-Хосе» затонув у 1708 році. Тоді Іспанія колонізувала лише Колумбію. Саме тому абсолютно все золото з Південної Америки, зберігалося у форті міста Картахена, розташованого на березі океану.

До сьогодні корабель вважається «національним надбанням». У зв’язку з цим уряд Колумбії хоче виставити його найближчим часом у музеї, який збираються будувати в Картахені.

Потонув галеон “Сан-Хосе” 7 червня. Його потопив британський флот поряд із берегами Картахена. На той час судно використовувалося для транспортування срібла та золота, коштовностей. Їх потрібно було доставити з колоній Іспанії в Латинській Америці королю Філіпу V. Варто зазначити, що на борту було 600 людей екіпажу і вижили лише одиниці.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.