Люди з якою групою крові найчастіше мають проблеми з серцем

Люди з якою групою крові найчастіше мають проблеми з серцем

Люди з якою групою крові найчастіше мають проблеми з серцем  / фото: pixabay

Величезна кількість людей стикається із серцево-судинними захворюваннями. Саме вони спричиняють смерть багатьох пацієнтів. Фахівці провели нове дослідження та встановили, який є взаємозв’язок між ризиком виникнення патологій серця та групою крові.

Про це повідомляє Daily Express.

Вчені з Гарвардської школи громадського здоров’я в ході проведеного дослідження з’ясували, що носії 2 та 3 групи крові найчастіше стикаються з ішемічною хворобою серця. Шанси розвитку патології набагато вищі, ніж у людей із першою групою. Якщо ж говорити про решту проблем із серцем, то найвищі ризики присутні у носіїв, що мають найрідкіснішу, 4 групу крові.

Змінити групу крові неможливо, але проведені дослідження та їх результати дозволять медикам краще розуміти, за якими пацієнтами варто уважніше вести спостереження. Експерти відзначають, що якщо людина знатиме про те, що вона ризикує зіткнутися із захворюваннями серця, то зможе докласти максимум зусиль, щоб цього уникнути. Можна вести здоровий спосіб життя, правильно харчуватися, займатися спортом та відмовитися від шкідливих звичок.

Додаткові дослідження продемонстрували, що друга група крові набагато частіше стикається з раком шлунка. У той самий час власники першої групи менш схильні до цього захворювання. Експерти припускають, що причиною розвитку захворювання може стати інфекція H. Pylori, яка переважно зустрічається у носіїв другої групи крові. Живе бактерія, як правило, у шлунку, а також у дванадцятипалій кишці. Крім того, інфекція може спровокувати розвиток запального процесу в ШКТ та виразку.

У свою чергу, носії четвертої групи крові найчастіше стикаються з проблемами з пам’яттю. Організм людей з другою групою виробляє значно більше кортизолу (гормону стресу), ніж інші. Звернути увагу потрібно ще й те, що кожна окрема нація має різне співвідношення носіїв тієї чи іншої групи крові.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.