Захід не злякався погроз Путіна і постачає Україні далекобійну зброю

Захід не злякався погроз Путіна і постачає Україні далекобійну зброю

Постачання озброєння зі США / Фото: Kurs.com.ua

5 червня, на 102 день війни Росії з Україною, коли агресор практично не досяг жодної зі своїх стратегічних цілей і його пропагандисти перебувають в істериці, а армія у моральному занепаді, рашистський фюрер вирішив підбадьорити своїх та налякати решту світу. Путін заявив, що якщо західні партнери поставлятимуть в Україну важке озброєння та ракетні системи великої дальності, то Росія посилить бомбардування і вражатиме цілі, по яким раніше не стріляла. Щоправда, роспрезидент відразу зробив ще кілька взаємовиключних заяв: мовляв, ця хвалена НАТОвська зброя «нічого не змінює» на фронті і жодного ефекту від неї не буде. А потім додав, що російська армія “клацає її як горіхи”.

Що й чим клацає російська армія – велике питання. Адже найтяжче і далекобійне озброєння ще не на полях битв. А чим його збираються браві російські генерали клацати, як кажуть в Одесі, будемо дивитися. І щодо бомбардувань — після прицільного розстрілу пологових будинків, шкіл, садків та театрів, будинків мирних жителів нам уже нічого не страшно. В результаті українці дружно подумали «яке кончене» і послали туди, де вже перебуває російський військовий корабель «Москва». Влада подумала так само, але дипломатично промовчала — що на заяви дурня реагувати. А на заході також вирішили, що воно «зовсім кончене» і не злякалися, а озвучили нові додаткові поставки. Отже:

  • США підтвердили передачу високомобільних артилерійських реактивних систем HIMARS та запасу боєприпасів до них; 15 тисяч 155 мм артилерійських снарядів; чотири вертольоти Мі-17; тисяча ракет у протитанкові комплекси Javelin та 50 пускових установок, 2 радіолокаційні системи повітряного спостереження та 5 протиартилерійських радарів. А ще більше 6000 штук інших видів різного озброєння. І найголовніше, Байден підтвердив, що ЗСУ таки отримають зенітні ракетні комплекси Patriot та багатофункціональні легкі винищувачі 4-го покоління F-16 C/D.
  • Великобританія планує відправити в Україну високоточні ракетні системи залпового вогню M270, які дозволять завдавати ударів на відстані до 80 кілометрів.
  • Іспанія надасть Україні зенітні ракети та вдосконалені танки “Леопард”, а також забезпечить навчання українських військових на базі НАТО в Латвії.
  • Від Франції Україна отримає другу партію 155-мм самохідних артилерійських установок Caesar та кілька десятків військових пожежних машин.
  • Німеччина поставить Україні сучасні системи ППО IRIS-T.

І ще 20 країн вирішили надіслати Києву додаткову військову допомогу. Так що лякалки головного російського ядерного терориста мали зворотний ефект. А 15 червня відбудеться зустріч Рамштайну-3. Явно там обговорюватимуть не погоду та не здоров’я Путіна. А ось сюрпризи для нього вже підготовлені.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.