Названо головні фейки про дефіцит продуктів в Україні

Названо головні фейки про дефіцит продуктів в Україні

Названо головні фейки про дефіцит продуктів в Україн / фото: freepik.com

Численні російські ЗМІ, а також телеграм-канали почали лякати жителів нашої країни про те, що незабаром виникне серйозний дефіцит продуктів і настане голод. Але це лише фейки, які потрібні виключно для створення паніки серед населення України.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Фахівці центру розповіли про три основні російські фейки, які говорять про нестачу деяких продуктів, що може призвести до сильного голоду. У соціальних мережах при цьому регулярно публікуються пости, які створюють паніку серед українців.

В Україні розпочнеться голод – потрібно закуповувати продукти!

Після того, як почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну, нашій країні вдалося налагодити нові логістичні системи для постачання продуктів. Тому немає потреби в покупці великої кількості товарів з обмеженим терміном придатності. Не слід таким чином створювати штучний дефіцит.

Паніка серед українців справді здатна створити дефіцит штучного типу. Відмінним прикладом цього є сіль. Коли з’явилася інформація про припинення роботи підприємства, у багатьох супермаркетах сіль просто зникла. Там же де продукт був, його вартість стала вищою в кілька разів.

Україна нічого не встигла посіяти, тож буде голод!

Цього року вдалося засіяти приблизно 9,9 млн гектарів земель. Це майже 70% від минулорічного показника. У деяких, більш безпечних регіонах поля повністю засіяні. Додатково є запаси продовольства з минулих років, тому найближчим часом голоду точно не буде.

Все зерно продадуть в обмін на зброю!

Україна має чималий запас зерна, щоб до кінця цього року повністю задовольняти запити не лише внутрішнього, а й світового ринку. Також його може вистачити навіть на наступний рік. Така інформація була надана радником президента України з економічних питань Устенком.

Між Україною та країнами-партнерами немає домовленості щодо обміну зерна на зброю.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.