У Генштабі ЗСУ розповіли, що зараз відбувається на фронті

У Генштабі ЗСУ розповіли, що зараз відбувається на фронті

Що зараз відбувається на фронті / фото: ВВС

Вже закінчується сто перша доба битви українських героїв із російськими солдатами. Генштаб ЗСУ надав звіт щодо того, що ж зараз відбувається на кількох основних напрямках та яких успіхів вдалося досягти армії України.

Про це повідомляє Оnline.ua.

Від українських бійців було передано інформацію щодо того, що на Харківському напрямку прикладається максимальна кількість зусиль для того, щоб утримати зайняті позиції та не впустити знову ворога в Україну. На Донецькому напрямі тривають спекотні бої. Окупанти активно обстрілюють українські позиції, намагаються максимально пошкодити систему логістичного забезпечення. Таким чином вони намагаються зупинити ЗСУ. Тривають бої за контроль над Сєвєродонецьком.

Внаслідок нанесення чотирьох ракетних ударів за допомогою тактичного ракетного комплексу «Точка-У» постраждали такі міста, як Бахмут, Лисичанськ, Краматорськ та Костянтинівка. По Слов’янську та Соледару було також завдано ракетно-авіаційних ударів, які призвели до серйозних руйнувань. На Лиманському напрямі ворог не залишає спроб просунутися далі. Для цього використовується артилерія, яка особливо активною була поряд зі Святогірськом, Миколаївкою та Стародубівкою.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти скористалися ствольною артилерією, а також реактивними системами залпового вогню. З їхньою допомогою обстріляли кілька міст. Генштаб ЗСУ зазначає, що додатково ворог завдавав авіаційних ударів, використовуючи для цього гелікоптери Ка-52. Найбільше ударів таким чином було завдано по Мирній Долині, Гірському та Яківлі.

Надійшла інформація про те, що активнішими стали російські солдати на Бахмутському напрямку. У хід пішли міномети, реактивні системи залпового вогню та ствольна артилерія. Трохи тихіше на Запорізькому та Новопавлівському напрямках, але кілька населених пунктів було серйозно обстріляно. По Каменському взагалі було завдано авіаційного удару.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.