Провал війни в Україні може призвести до смерті Путіна – експерт

Провал війни в Україні може призвести до смерті Путіна – експерт

Володимир Путін / фото: LIGA.net

Російського президента Володимира Путіна можуть убити його військові внаслідок державного перевороту. Саме так вважає експерт із вивчення конфліктних ситуацій із Королівського коледжу Лондона Роберт Тронтон.

Про це повідомляє The Sun,

Фахівець говорить про те, що генерали Російської Федерації почали припускати, нібито Володимир Путін змінив своє ставлення до України і став діяти набагато м’якше, ніж спочатку. Першою причиною такої думки стало те, що відкликали російські війська від Києва і всі сили в результаті перекинули на Донбас. Головне розвідувальне управління разом із Федеральною службою безпеки можуть без проблем ліквідувати главу держави. Таких заходів буде вжито в тому випадку, якщо генерали помітять, що на території Луганської та Донецької областей ЗС РФ почали втрачати зайняті ними позиції.

Володимира Путіна можуть поставити перед серйозним вибором. Він повинен буде добровільно вирушити у відставку або померти. Британський фахівець підкреслив, що не важко переконати жителів Росії в тому, що президент помер випадково. Варто зазначити, що такі махінації неодноразово проводилися з комуністичними лідерами.

Тронтон вважає, що на Путіна дуже впливають генерали. І чим більше втрат зазнає РФ, тим сильніший тиск на главу держави. На сьогоднішній день було вбито понад 30 тисяч російських солдатів, а також знищено величезну кількість військової техніки та головний корабель Чорноморського флоту. З початку повномасштабного вторгнення не вдалося досягти жодної мети, що ставилися президентом Росії.

«Армія не може протягом багато часу втрачати так багато людей. Також поступово закінчується не лише жива сила, а й озброєння. Солдати починають падати духом і не довіряють керівництву. Вони все більше запитують, навіщо все це потрібно», – говорить Тронтон.

Вже сьогодні звичайні солдати та молодші офіцери почали звертатись з таким питанням до свого вищого керівництва. Якщо ж у Росії і станеться переворот, то найкращі військові будуть перенаправлені з лінії фронту на Москву. Те, що війська почали переміщуватися, одразу ж буде зафіксовано супутниками. Саме це стане сигналом того, що дуже скоро Путіну настане кінець.

У той же час Тронтон боїться того, що після перевороту до влади прийде жорстокіша людина, яка дуже добре розуміється на військовому мистецтві. Начальником Генерального штабу може стати Валерій Герасимов, а посаду голови ФСБ буде передано Олександру Бортникову. Є ризик того, що новий президент Росії все ж таки скористається ядерною зброєю, щоб змусити Україну здатися.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.