Лікарка розповіла, кому категорично не можна пити вино

Лікарка розповіла, кому категорично не можна пити вино

Кому не можна пити вино / фото: pixabay

Червоне вино в невеликій кількості вважається корисним, але є й ті люди, яким воно може завдати великої шкоди. Лікар розповіла про те, що деяким категоріям людей навіть один келих може суттєво зіпсувати життя та здоров’я. Кому ж заборонено пити вино і чим це може обернутися?

Про це повідомляє Medical News Today.

Дуже обережними потрібно бути тим людям, які страждають на цукровий діабет. Лінн Постон зазначає, що більшість вин підвищує цукор у крові або провокує різкі стрибки, що дуже небезпечно. У жодному разі не можна пити вино натще, адже це призведе до різкого підвищення, а потім швидкого зниження рівня глюкози. Внаслідок цього може розвинутись гіпоглікемія і навіть кома.

Протипоказано пити вино тим, хто приймає знеболювальні або седативні медикаменти. Вони призводять до того, що мозок починає працювати повільніше. Такий самий ефект спостерігається при вживанні спиртних напоїв. Разом вони можуть стати причиною виникнення проблем із центральною нервовою системою. У важких випадках людина може впасти в кому, а також померти внаслідок зупинки дихання.

За наявності астми навіть келих вина може спровокувати сильний астматичний напад. Лікар говорить про те, що у складі вина присутні сульфіти. До цих речовин астматики неймовірно чутливі. Коли сульфіти потрапляють у організм, можуть спровокувати численні побічні реакції.

Звичайно, не можна пити вино людям, які приймають медикаменти, спрямовані на лікування хронічного алкоголізму. Варто звернути увагу на те, що при вживанні алкоголю натще, він дуже швидко всмоктується організмом і може серйозно зашкодити здоров’ю. Якщо в шлунку присутня достатня кількість їжі, то вживання спиртного буде безпечнішим, а його потрапляння в кров уповільниться в кілька разів. Люди, які перед прийомом алкоголю їдять, здебільшого себе набагато краще почувають. Кровоток стає повільнішим, а організм активно працює над тим, щоб адсорбувати та вивести його.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.