У Чорному морі через окупантів масово гинуть дельфіни

У Чорному морі через окупантів масово гинуть дельфіни

У Чорному морі масово гинуть дельфіни / Фото: nikcenter.org

У Чорному та Азовському морі почала у величезній кількості гинути фауна. Причиною цього є повномасштабне вторгнення Російської Федерації до України.

Про це повідомляє 24 канал.

Жителі Маріуполя почали спостерігати, як у акваторії Азовського моря гине у величезній кількості риба. Варто зазначити, що подібне може відбуватися в морі лише тоді, коли температура повітря піднімається до аномальних позначок. Найчастіше це трапляється у липні. Враховуючи те, що температура зараз далека від аномальної, то можна зробити висновки щодо того, що в морській воді присутні хвороби. Швидше за все, мор риби був викликаний тим, що між Росією та Україною триває війна. Петро Андрющенко зазначає, що море виступає для маріупольців сьогодні як місце гігієни.

У свою чергу Іван Русєв розповів про те, що у Чорному морі масово гинуть дельфіни. Еколог підкреслив, що причиною їхньої смерті є повномасштабне вторгнення в Україну РФ. Як приклад, він розповів про те, що деякий час тому були зафіксовані дуже слабкі дельфіни, які не могли орієнтуватися у просторі.

Вони мали серйозні опіки, а ще на частині дельфінів були сліди, які могли залишитися тільки після вибуху бомби або міни. Експерти оглянули дельфінів та встановили, що пошкодження вони отримали щонайменше 10 днів тому. Протягом цього часу вони нічого не їли, тому що не могли шукати собі їжу. Деякі дельфіни не обгоріли, але зазнали серйозних внутрішніх пошкоджень. Поранених та загиблих дельфінів виносить на берег Чорного моря у Болгарії, Туреччині, Румунії та Україні. Експерти вважають, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну Росії могло загинути вже кілька тисяч дельфінів.

Не кращою є ситуація і в лісах, де побували окупанти. Вони залишили по собі численні «сліди». Багато випадків вибуху тварин на мінах було зафіксовано безпосередньо в зоні відчуження.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.