У Сєвєродонецьку під хімзаводом «Азот» ховаються сотні дорослих та дітей

У Сєвєродонецьку під хімзаводом «Азот» ховаються сотні дорослих та дітей

Обстріли у Сєвєродонецьку / фото: DW

Майже 800 українців намагаються сховатися від агресії Російської Федерації у бомбосховищах, що знаходяться під хімічним заводом «Азот». Розташовується він у Сєвєродонецьку, де на сьогодні ведуться дуже жорстокі бої. Сергій Гайдай розповів про те, як справи у Луганській області у своєму інтерв’ю 2 червня.

Про це повідомляє CNN. 

«У бомбосховищах є багато місцевих жителів, які не захотіли покидати рідне місто, коли їх про це просили. Серед них є діти, але їх зовсім небагато», – зазначає голова військової адміністрації.

Російські війська не зупиняються ні на хвилину і продовжують рівняти хімічний завод у Сєвєродонецьку із землею. Гайдай додав, що буквально сьогодні вранці один із запущених снарядів попав у склад, де зберігався метанол. Також було пошкоджено адміністративну будівлю. Водночас немає жодної інформації щодо того, яка саме кількість метанолу була на складі.

На сьогоднішній день українські військові контролюють у Сєвєродонецьку виключно промзону. Це останнє місце, куди не змогли дістатися окупанти. Промзона при цьому весь час обстрілюється з усякої зброї, тому люди, які сидять у бомбосховищах, перебувають у величезній небезпеці.

Буквально кілька днів тому Гайдай розповів про те, що РФ під час обстрілу потрапила снарядом в цистерну, де була присутня азотна кислота. Ніхто з тих, хто був у сховищах, від неймовірно потужного вибуху не постраждав.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.