Вчений пояснив, чому людству залишилося недовго жити

Вчений пояснив, чому людству залишилося недовго жити

Кінець людства / фото: pixabay

Фізик Брайан Кокс із Великобританії зробив заяву щодо того, що незабаром людству може прийти кінець. Причиною цього є надто швидкий розвиток нашої цивілізації. До загибелі людей, за його словами, призведе або серйозна війна, яка торкнеться більшості великих країн, або зміна клімату.

Про це повідомляє Daily Mail

Фахівець додав, що сьогодні на Землі спостерігається дуже рідкісна ситуація біологічного характеру – виникло розумне життя. Невідомо, чи є ще у Всесвіті такі цивілізації. Саме це і стане причиною того, що людство, найімовірніше, просто зживе себе.

«Це можна назвати законом природи. Розумний вид починає поступово досліджувати навколишній світ, стає з часом сильнішим. Далі представники виду починають таким чином використати свою силу, що вона стає причиною їхньої загибелі. Можливо, людська цивілізація проіснує буквально кілька тисяч років, а може й 10 тисячоліть, не більше», – зазначає вчений.

Кокс також додав, що у Всесвіті якщо й існували інші розумні цивілізації, то вони зникли з цієї причини. Вчений зазначив, що, швидше за все, у різних куточках Всесвіту вдасться виявити лише одну форму життя і це буде слиз. Саме він вважається станом життя «за умовчанням». Наприклад, протягом майже 4 мільярдів років на нашій планеті життя існувало в одноклітинному вигляді. При цьому людству трохи більше чверті мільйона років.

Експерт повністю впевнений у тому, що нам вдалося «виграти в лотерею», але надто швидкий розвиток технологій та бажання дізнатися все більше про навколишній світ може зіграти з людьми злий жарт. Він зазначив, що шанси на те, що наступні після людей мешканці Землі намагатимуться створити «Айфон» чи щось подібне зовсім мінімальні. Як приклад було наведено слова, сказані Річардом Файнманом, розробника ядерної бомби. Він говорив, що наука надала надто великі знання людству, щоб їх можна було використати без пагубних наслідків для планети.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.