Зеленський озвучив, скільки Україна втрачає військових щодня

Зеленський озвучив, скільки Україна втрачає військових щодня

Скільки Україна втрачає військових щодня / фото: Getty Images

Президент України Володимир Зеленський розповів про те, що щодня українська армія втрачає приблизно від 60 до 100 своїх захисників. При цьому поранених українських солдатів у кілька разів більше.

Про це повідомляє Newsmax.

На сьогоднішній день ситуація неймовірно складна, але ЗСУ вдається утримувати оборону та відбивати численні атаки ворога. У своєму інтерв’ю глава України підкреслив, що найгірші справи на Сході країни, а саме в Донецькій та Луганській областях. Сьогодні там точаться дуже серйозні бойові дії, а окупанти просто рівняють міста із землею.

Влада України та Генеральний штаб не назвє загальні втрати армії доти, доки не закінчиться війна Російської Федерації проти України. Це потрібно для того, щоб не сталося деморалізації суспільства. Водночас, раніше від президента Володимира Зеленського надходила інформація про приблизну кількість убитих українських солдатів. Він зазначив, що загинуло близько трьох тисяч людей і ще щонайменше 10 тисяч отримали поранення різного ступеня тяжкості.

24 травня під час бесіди в Давосі вже йшлося про те, що ЗСУ втрачає до сотні бійців щодня. Вони віддають своє життя за свободу українського народу. Олексій Арестович, у свою чергу, додав, що зараз триває війна і тому природно те, що є втрати. При цьому він наголосив, що вони в кілька разів менші, ніж у Росії.

За весь час повномасштабної війни між Росією та Україною загинуло понад 30 тисяч окупантів. Також ЗСУ знищили величезну кількість ворожої техніки. Ці цифри також є приблизними і насправді вони можуть бути набагато більшими. Звернути увагу слід на те, що на війні в Україні загинуло багато російських офіцерів. Це спричинило те, що серед солдатів країни-агресора спостерігається низький моральний і бойовий дух.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.