Перша смерть: у Нігерії від віспи мавп помер чоловік

Перша смерть: у Нігерії від віспи мавп помер чоловік

У Нігерії від віспи мавп помер чоловік / фото: AP

У Нігерії було зафіксовано перший летальний випадок, причиною якого стала віспа мавп. Інформація про це була опублікована на офіційному сайті Нігерійського центру профілактики та контролю за захворюваннями. У повідомленні зазначено, що всього на 29 травня було підтверджено вже 21 випадок зараження віспою мавп і один із них закінчився смертельним наслідком.

Вірус спричинив смерть 40-річного жителя Нігерії. Варто зазначити, що він страждав і на деякі супутні захворювання, а також приймав досить сильні імунодепресанти.

На сьогоднішній день проводиться ретельне геномне спостереження за вірусом віспи мавп у лабораторії NCDC, розташованої на території Абуджі. Фахівці офіційно підтвердили, що всі зафіксовані випадки зараження були спровоковані західноафриканським типом вірусу віспи мавп.

Експерти з Нігерії говорять про те, що серед усіх випадків захворювання не було нових варіантів передачі вірусу. Варто звернути увагу, що клінічні прояви, симптоматика, вірулентність були підтверджені документально.

Вперше людина заразилася віспою мавп у 1970-му році. Інфікований проживав у Демократичній Республіці Конго. Цього ж року у травні почали фіксуватися випадки зараження віспою мавп у багатьох країнах у всьому світі. Найбільша кількість пацієнтів проживає у Великій Британії, Португалії та Іспанії.

Всесвітня організація охорони здоров’я зробила заяву щодо того, що є «помірні ризики» для населення планети. При цьому у ВООЗ зазначають, що будь-якої миті ситуація може різко змінитися. У свою чергу Ігор Кузін, головний санітарний лікар України, цілком упевнений у тому, що спалаху віспи мавп в Україні не буде.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.