У порту Сирії знову помітили російське судно з українським зерном

У порту Сирії знову помітили російське судно з українським зерном

Російське судно “Матрос Позинич” / фото: vesti.ua

Судно Російської Федерації “Матрос Позинич” за останній місяць вже вдруге прибув до сирійського порту Латакія. Прибуло воно туди із краденим в Україні зерном, яке збираються продати. Встановити це вдалося за допомогою аналізу супутникових знімків, зроблених за допомогою апарата Maxar Techologies. 

Про це повідомляє CNN

Журналісти зазначають, що корабель із українським зерном прибув до порту Сирії ще 27 травня. Додатково наголошується, що перед цим судно перебувало у Севастополі 19 травня. Після цього воно пройшло через протоку Босфор і попрямувало на південь турецьким узбережжям. Варто зазначити, що на судні реально перевезти за один раз практично 30 тисяч тонн зерна. 

Раніше, 24 травня, за допомогою супутникових знімків вдалося встановити, що окупанти займалися завантаженням вкраденого зерна в Криму. Кадри було зроблено 19 та 21 травня. На них видно, як “Матрос Кішка” та “Матрос Позинич” завантажувалися зерном і незабаром попливли із Севастополя. Один із кораблів попрямував у бік Бейрута, а інший у цей час плавав у Чорному морі. 

Фахівці припускають, що в порту Сирії українське зерно можуть перевантажити на інший корабель. За рахунок цього Російська Федерація спробує приховати, яке насправді має походження зерно, що продається. Варто звернути увагу на те, що для транспортування краденого на окупованих територіях в Україні Росія використовує три кораблі і «Матрос Позинич» є одним з них. 

10 травня українська розвідка надала дані щодо того, як відбувається перевезення вкраденого зерна. Насамперед воно крадеться на тих територіях, що знаходяться під окупацією. Найбільше зерна вкрадено у Херсонській, Запорізькій та Харківській областях. Після цього численні вантажівки прямують у бік Криму або РФ. Частина зерна вирушає до Сирії Середземним морем.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.