У ДПСУ розповіли, навіщо РФ стягнула війська до кордону із Чернігівською областю

У ДПСУ розповіли, навіщо РФ стягнула війська до кордону із Чернігівською областю

Солдати РФ / фото: 24 канал

Російські війська не планують повторно наступати на Чернігівську область. РФ не відновлює формування, які б використовувалися для наступу. Поряд з українським кордоном, звичайно, фіксується якась активність, але таким чином ворог намагається заплутати ЗСУ. Така заява була зроблена прес-секретарем Державної прикордонної служби України Андрієм Демченком.

Про це повідомляє Укринформ.

Андрій Демченко говорить про те, що на кордоні між Україною та Росією все ще час від часу відбуваються різноманітні провокації. При цьому обстріл українських територій виконується майже щодня. Під удар попадає і Чернігівська область. Варто зазначити, що обстріл проводиться виключно з території Російської Федерації.

«Практично щодня окупанти продовжують використовувати для обстрілу українських територій міномети, стрілецьку зброю, артилерію. Дуже сильно була пошкоджена та цивільна інфраструктура, що у прикордонному районі. Обстріли проводяться з території РФ», – говорить Демченко.

Прес-секретар зазначив, що окупанти роблять все можливе, щоб продемонструвати те, що на кордоні з північними областями знаходяться їхні війська. За рахунок цього ЗСУ будуть скуті у своїх діях і не зможуть перекинути військових на інші більш серйозні ділянки лінії фронту. У прикордонних районах Курської та Брянської областей перебуває кілька підрозділів ЗС РФ. У деяких позиціях відбувається посилення інженерного устаткування. Одночасно з цим не спостерігається жодних ознак того, що незабаром може розпочатися повторний наступ.

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну розпочалося 24 лютого. За 3 місяці ЗСУ змогли звільнити від окупантів північні області країни, але буквально кілька днів тому з’явилася інформація про підготовку повторного наступу на Чернігівську та Київську області. Фахівці проаналізували поведінку військ РФ поруч із кордоном та спростували припущення про можливий наступ.

Приєднуйтесь до нас у Google News, Facebook, YouTube та Twitter.